Abekongen

Jagten på de hellige skrifter

Om Forestillingen

En af østens største myter får nu danmarkspremiere som en forestilling for hele familien med koreografi af thailandske martial arts artister.

Kendt verden over fra tegneserier, tv og film er myten om den frække og impulsive Abekonge en fortælling om en superhelt, der kan flyve på skyer og slås med døden, men som endnu ikke har lært at kontrollere sine overnaturlige kræfter. 

Det skal han lære, da han får til opgave at beskytte en hellig munk på rejsen til verdens ende, hvor de buddhistiske skrifter gemmer svaret på livets mening. I selskab med en gris og en drage bliver det begyndelsen på et eventyr fuld af prøvelser, kampe, trolddom og magi. 

De fire pilgrimme bliver jaget af monstre og må slås med plageånder og halsbrækkende forhindringer, og Abekongen får brug for alle sine superkræfter, hvis det skal lykkedes ham at hjælpe munken bringe de hellige skrifter hjem.

Myten om Abekongen rummer livsvisdom på linje med de store vestlige fortællinger fra Iliaden til Ringenes Herre, og som østens svar på Pippi Langstrømpe og Brødrene Løvehjerte er der stof til både de yngste og de ældre. 

Med brug af filmindustriens blue-screen-teknologi og koreografi af den thailandske martial arts artist Teerawat Mulvilai er det lykkedes Mungo Park at forløse Abekongens eventyrunivers med en teateroplevelse for hele familien.

Kreditering

Instruktør: Moqi Simon Trolin
Koreografi: Teerawat ”Ka-Ge” Mulvilai
Manuskript:
Moqi Simon Trolin og ensemblet
Medvirkende:
Jesper Riefensthal, Maja Juhlin, Søren Bang, Gry Guldager, Anders W. Berthelsen (Buddhas stemme)
Scenografi:
Edward Lloyd Pierce
Lysdesign:
Morten Dorvin

Varighed

1 time og 40 min.