Anna Paulines Rejse


Trailer

Om Forestillingen

Året er 1827 på St. Croix. Anna Pauline er 5 år, datter af en vestindisk slavinde og en dansk udstationeret far. Hun har netop modtaget sit frihedsbrev og skal ud på sit livs rejse til Danmark.

Anna Pauline Hansen er stammoder til skuespiller Sofie Walbom. Sofie vil igennem en fortælling, følge sin tiptipoldemors rejse gennem livet som farvet i 1800-tallets Danmark, og reflektere over de valg og tanker, som Anna Pauline hele sit liv stod overfor. En glidende overgang mellem fortiden og nutiden for at prøve at forstå, hvordan vores slægt påvirker, hvem vi er, og hvordan slaveriet har sat sit præg på Danmarks historie.

Anna Pauline Hansens liv var ikke et typisk slaveliv. Det var bestemt ikke atypisk, at der blev født børn mellem slaver og de udrejsende danske mænd i denne tid, men at hendes far Frederik Ferdinand Hansen valgte at tage sine to mulatbørn med til Danmark var hverken velset eller almindeligt.

I år 2017 er det 100 år siden Danmark solgte de Vestindiske øer til USA. Men hvordan har det været at bo og vokse op i Danmark under kolonitiden, som tidligere slave? Og bærer vores samfund stadig præg af vores fortid med slavehandelen i dag?

”På trods af at min hudfarve er hvid i dag, ligger min fortid stadig i mine årer. Jeg håber på, at fortællingen om min egen slægtshistorier, vil være en vej til at åbne op for en større refleksion over de problematikker disse menneske skæbner har måtte stå overfor – mødet med konstant at være konfronteret med, at være den fremmede. En problematik som jeg synes stadig gør sig gældende og som stadig fylder vores hverdag i dag.” – Sofie Walbom

Anna Paulines Rejse er fiktion, men baseret på faktiske begivenheder, hendes egen dagbog og familieoverleveringer.

Kreditering

Medvirkende
Sophie Walbom

Varighed

Ca. 55 min. uden pause

Publikum Synes


  1. En levende fortælling, der ubesværet springer i tid og perspektiv. Forestillingen sætter på en fin facon fokus på vores tid som slavenation og er et godt udgangspunkt at diskutere dels vort lands historie samt vores forhold til fremmede i dag.

    Nabil & Mary-Anne Karas
    6000 Kolding

Skriv en anmeldelse