Dødshjælp

På sporet af sorg

Om Forestillingen

Mungo Park Kolding præsenterer DØDSHJÆLP – en ny monolog om sorg, berøringsangst og menneskets trang til at forstå det (måske) uforståelige.

For syv år siden mistede Maja sin mor efter et hårdt sygdomsforløb.

Sammen med publikum trækker hun i detektivtøjet og forsøger at kortlægge sorg som altopslugende følelse, samfundsproblem, teori, psykiatrisk diagnose, socialt tabu og dyb personlig livskrise.

Forestillingen bygger dels på Maja Juhlins personlige historie og en række ekspertinterviews, som er frit bearbejdet i en dramatisk fortolkning.

Fotos

Kreditering

Medvirkende:
Maja Juhlin

Instruktør:
Liv Helm

Scenograf:
Franciska Zahle

Manuskript:
Liv Helm
Maja Juhlin
Anne Splittorff

Lysdesigner og tekniker:
Morten Dorvin

Idé:
Maja Juhlin

 

Anmeldelser

 • JydskeVestkysten
 • Fyens Stiftstidende
 • Fyens Amts Avis

Publikum Synes


 1. Stor ros til Maja Juhlin – det er et meget stærkt og modigt stykke! Det er en flot blanding af personlig beretning og egne og fagfolks refleksioner og det sætter fokus på den dødsforskrækkelse og berøringsangst, der hersker blandt os alle. Sorg skal ikke ties ihjel, men omfavnes, bruges, tales om og symboliseres. Tak for en stærk oplevelse!

  Betina Sandager
  Kolding

 2. Genialt. Emnet ramt spot on. Sikken præstation.

  Elin Jepsen
  Bjert

 3. Maja Juhlin sætter ord på mange tanker sørgende går med. Hun kommer omfattende omkring emnet og alle de følelser, der spiller med. Publikummet inddrages, så man netop ikke kan betragte døden som noget ude for ens virkelighed, men som noget uundgåeligt, vi er nødt til at forholde os til. Mange Tak til en, der tør at tale indlevende om et tabu!

  Charlotte Quiring
  Rødding

 4. Maja Juhlin starter forestillingen med at sige: Jeg hedder Maja – og jeg er skuespiller. Ja – dygtig skuespiller, der spiller sin egen oplevelse med dødsfald i familien på en meget indlevende måde. Forestillingen sætter bl.a. mange tanker i gang i hovedet hvordan man burde opføre sig overfor de efterladte. Meget flot spil af Maja Juhlin

  Bent Skibsted
  Gråsten

Skriv en anmeldelse