Jagten på det grå guld

Om Forestillingen

Fødderne stikker i de ternede tøfler, og så er de klar, de to gamle mænd på scenen. Klar til at generobre magten og æren ved det levede liv. Sammen stævner duoen ud på en rejse mod fortidens tinder og minder og langer ud efter fordommene om ældrebyrden. Er tiden ikke kommet til at kalde det ældrestyrke i stedet? Med danseforestillingen Jagten på det grå guld tilskynder teaterkompagniet Don Gnu publikum til at reflektere over vores samtid; en tid, hvor vi blindt hylder et flygtigt ungdomsideal fremfor at skatte den visdom, kun et menneske med årene bag sig besidder.

Jagten på det grå guld er produceret af Don Gnu – et kunstnerisk trekløver bestående af Jannik Elkær (Don), Kristoffer Louis Andrup Pedersen (Gnu) samt filmskaberen Christoffer Brekne.

I denne omgang både udfordrer og udvider truppen sit traditionelle ensemble, når huskomponist Alice Carreri i Jagten på det grå guld får musikalsk selskab af Emil Goldschmidt og Nicolai Kornerup. Sammen skaber de – inspireret af den traditionsrige og folkelige klezmermusik – forestillingens klimprende lydside og ser til, at ingen, ung som gammel, blunder let undervejs.

Fotos

Kreditering

Performance & koreografi
Jannik Elkær, Kristoffer Louis Andrup Pedersen og Petras Lisauskas

Dramaturgi og visuelle medier
Christoffer Brekne

Dramaturgisk konsulent
Bjørn Brinch

Musik Alice Carreri, Emil Goldschmidt og Nicolai Kornerup

Producer
Sigrid Aakvik

Jagten på det grå guld er produceret af Don Gnu og co-produceret af Bora Bora – Dans og Visuelt Teater samt Holbæk Teater.

Varighed

60 min. uden pause