Lynhistorier

Om Forestillingen

Historiefortælling på tværs af kulturelle baggrunde.

Fortæl din egen historie og hør andre fortælle deres.
Vi varmer erindringsmusklerne op i fællesskab ved at fortælle små historier – Lynhistorier – for hinanden. Væk er instruktøren og redaktøren som filtrerer ordene og laver skarpe vinklinger. Tilbage er vi – du og jeg – som har ro og plads til at fortælle vores historier.

Alle mennesker bærer rundt på et hav af historier fra deres liv, men det kan være en udfordring at få dem op til overfladen. Dem forsøger Mungo Park Kolding nu at hjælpe frem ved hjælp af samtalespillet LynHistorier. Målet er at aktivere erindringsmusklen og give mulighed for at dele nogle af alle de historier, vi allesammen rummer. LynHistorier består af en række kort med udsagn der åbner op for fortællingen, for eksempel “Da jeg lærte at svømme” og “En gave jeg blev overrasket over”. Kortene sætter gang i hukommelsen og erindringer kommer til overfladen til glæde for både den der fortæller historien og dem der lytter.

Ved at sætte en tryg ramme for de almenmenneskelige historier håber Mungo Park Kolding at skabe dialog på tværs af kulturer. Gennem Frivillignet, som teatret samarbejder med på projektet, inviterer Mungo Park Kolding folk af anden etnisk herkomst end dansk til at deltage i arrangementet på lige fod med folk, der har en dansk baggrund.

I et rart og uformelt forum lokker vi historierne frem. Erindringer kommer til overfladen og de små dagligdagsoplevelser fortælles til andre, som reflekterer, griner, kommenterer, og spørger. Ingen historier er for små.

Arrangementet foregår derfor både på engelsk og på dansk, og det er ikke et krav at man mestrer nogle af sprogene.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men billetbestilling er nødvendig.

Varighed

1 time og 30 minutter