MADELEINE OG DRØMMENE


Trailer

Om Forestillingen

Gratis med årskort

Vi mennesker har brug for at tro på, at der er en mening med alt! Når det onde kommer snigende og angriber os, overraskes vi. Vi vakler – og for at komme op at stå igen, forsøger vi at finde mening i det onde.

I ”Madeleine og Drømmene” møder du et forældrepar, der har mistet deres datter og forsøger at finde en mening med mørket, der pludselig omklamrer deres liv, deres tanker, deres drømme. En fortælling om deres tab. Et forældrepars desperation for at finde datteren og længslen efter det der var. Men samtidig også en fortælling om behovet for orden og mening med livet versus troen på kaos. Troen på at der ikke altid findes en forklaring.

Forestillingen er inspireret af Madeleine McCann sagen, dog tilført masser af fiktion og sort magi og som derved har skabt et grumt eventyr om en pige, der inderligt ønsker at blive fundet. Forældre der søger mening gennem orden og kaos, samt temaet skyld og skam.

Forestillingen er abrupt som tanker, der afløser hinanden i fuld galop, men sætter et helhedsindtryk i én, ligesom en drøm man vågner fra og stemningen bliver siddende i brystet hele dagen.

Psykologisk krimi, græsk tragedie, Quentin Tarantinos måde at fortælle historier på, grumme eventyr og HP Lovecraft blandet sammen i én stor fortælling af den prisbelønnede dramatiker Jokum Rohde – det er hvad vi kan love jer i forestillingen ”Madeleine og drømmene”.

Rigtig god fornøjelse.

Anmeldelser:

JyllandsPosten ««««

Uddrag: “Morten Kjærs diabolske gedebuk på plateaustilletter og Amanda Bøgestrøm Isaksens spøgelsesagtige Madeleine er unikke og fremragende præstationer.” “Det afgørende er, at vi i Kolding har et egnsteater, der ikke søger at tilfredsstille gennemsnittet med feelgood-komedier og musicals, men også skaber kunstneriske udtryk, der ikke kan streames på Netflix” – Morten Hede”

JydskeVestkysten ««««

Uddrag: “På Kolding Egnsteater harder netop været premiere på “Madeleine og drømmene” og den er vel det stik modsatte af, hvad man kan finde på Netflix, selv om forestillingen også tager afsæt i mysteriet om Madeleine McCann. Men dramatiker Jokum Rhode går
ned ad en helt anden sti end tv-dokumentaristerne. For “Madeleine og drømmene” handler ikke om sagens fakta, og dette er ingen Agatha Christie-krimi, hvor den skyldige afsløres på sidste side. Den gådefulde forestilling undersøger derimod, hvordan et mysterie – et ubesvaret spørgsmålstegn – kan gribe os som mennesker og tænde fantasier, forhåbninger og drømme, der kan være svære at skelne fra virkeligheden. Har du prøvet at miste en ven eller et familiemedlem for siden at møde vedkommende i en drøm, der opleves som fuldkommen virkelig, så har du en fornemmelse af, hvor “Madeleine og drømmene” bevæger sig henad – John Petersen”

Ungt Teaterblod ««««

Uddrag: “Selve forestillingen er uden tvivl en god blanding af psykologisk krimi og en surrealistisk virkelighed. Der er enunderlæggende forståelse for, at forestillingen har en uhyggelig undertone, siden Madeleine McCann-sagen erinspirationskilden til forestillingen. Samtidigt er de fleste elementer i forestillingen urealistiske og mystiske. På grund af det sidder man tilbage med en følelse af: ”Hvad var det lige, der skete her?” – Sanne Halkjær Hebsgaard”

 

!Vær opmærksom på, der kan forekomme voldsomme scener!

Bemærk – er I 2 eller flere i samme gruppe, er det tilladt at sætte sig sammen – med ét sædes afstand til næste gæst.

Fotos

Kreditering

Instruktør: Emil Aleksander Rostrup

Scenograf: Ditte Tygesen

Lyddesign og komponist: Ingvild Skandsen

Lysdesign: Jim Falk

Skuespillere: Malte Frid-Nielsen, Morten Kjær, Kristine Nørgaard, Amanda Bøgestrøm Isaksen

Manuskript: Jokum Rohde

Fotos: Asmus Kromann Bork

Publikum Synes


 1. Forfærdeligt absurd teater – masser af dramatik, højspændte dialoger, gru og bestemt dygtige skuspillerpræstationer. Men hvad er det dog man vil med stykket, hvad har man på hjerte – det har jeg meget svært ved at forstå.

  Bente Hansen
  Jelling

 2. Fantastisk stykke. Jeg har ikke kunne tænke på andet hele natten. Flot scenografi, fantastisk lys og virtuost skuespil af liga uden lige. Kan varmt anbefales! Især hvis du er til gys. (Den er ikke for sarte sjæle)

  6 stjerner her fra

  Jimmy Kris
  Kolding

 3. Madeleine og drømmene er forførende godt teater. Via forældrenes tab af en datter hvirvles vi ind i en handling, hvor virkelighed, drømme og magi smelter sammen til et uløseligt netværk. En mesterlig tekst kædet sammen med 4 stærke skuespilpræstationer giver tilsammen et diabolsk,(til tider modbydeligt !) men frem for alt et stærkt teaterstykke.

  kurt sørensen
  kolding

 4. Madeleine og drømmene er forførende godt teater. Via forældrenes tab af en datter hvirvles vi ind i en handling, hvor virkelighed, drømme og magi smelter sammen til et uløseligt netværk. En mesterlig tekst kædet sammen med 4 stærke skuespilpræstationer giver tilsammen et diabolsk,(til tider modbydeligt !) men frem for alt et stærkt teaterstykke.

  kurt sørensen
  kolding

Skriv en anmeldelse

Alle Felter skal udfyldes 350 Tegn tilbage

Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist.

Se programmet her