Mumin

Om Forestillingen

En Anna Bro og Catherine Poher forestilling 
Baseret på bøgerne om Mumitroldene

Troldvinteren har bredt sin kulsorte himmel ud over Mumidalen, mens Mumitroldene sover deres trygge vintersøvn på maver mættede af grannåle. En månestråle rammer Mumitrolden i ansigtet, og han vågner pludseligt. Han forsøger at falde i søvn igen, men det er for sent, og han kravler ud af det indesneede hus til en fremmed verden klædt i knitrende hvidt. 

Han er nu den første Mumitrold nogensinde til at opleve den iskolde, stumme og forunderligt farlige vinterverden. Et lys blafrer i det kulsorte mørke og kalder Mumitrolden til sig. Helt alene med kun sit rungende ekko som følgesvend begiver han sig efter lyset og ind i mørket. Her venter ham en lang række uhyggelige prøvelser.

Danmarkspremiere
I samarbejde med Mungo Park i Allerød præsenterer Mungo Park i Kolding den første danske teaterforestilling baseret på maleren og forfatteren Tove Janssons verdensberømte bøger om de hvidmulede Mumitrolde. 

MUMIN er et gådefuldt spændingsdrama, der forvandler det mærkelige børneunivers kendt fra fjernsyn for børn til spændingsmættet teater for voksne og modige unge fortalt i et eventyrligt visuelt sprog. 

Tove Janssons personlige streg er printet ind i forestillingen som et lysende vandmærke. Grafiske elementer fra de oprindelige bøger overføres til de skrå brædder, når originale illustrationer bliver projekteret op på scenografiske elementer. 

Med udgangspunkt i bogen ’Troldvinter’ viser MUMIN en humoristisk og uhyggelig historie om at turde finde frem til sig selv på livets farlige sti.

Kreditering

Medvirkende: 
Rebekka Owe, Kitt Maiken Mortensen, Jakob Oftebro og Esben Dalgaard Andersen
Dramatiker: Anna Bro
Instruktør og scenograf: Catherine Poher
Lysdesigner: Carina Persson
Dramaturg: Martin Lyngbo
Lystekniker: Raphael Solholm
Kostumier: Hanne Mørup
Instruktørassistent: Nina Koldby Nauer
Musikalsk arrangement: Jeannet Albeck

Varighed

ca. 90 minutter