Nabokrig

Gammelt had ruster aldrig

Om Forestillingen

Hvorfor kan de tre byer, der tilsammen har Danmarks bedste placering, ikke enes?

Hvorfor er Trekantområdet mere arvefjender end bedste venner?

Og hvordan kan det egentlig være et trekantområde, når der er syv kommuner?

Det finder vi ud af i Nabokrig – en blanding af sort teater, dejlig musik, sjove sketches og en masse information, som man ikke vidste, man trængte til at få fortalt.

Musicalperformerne fra Fredericia Teater sættes sammen med Mungo Park Koldings skuespillere – et clash mellem dem, der forstår at fyre den af og dem, der kan skabe gribende karakterer.

Så hvad sker der, når halvdelen af truppen hele tiden bryder ud i musicalsang? Når nu resten prøver at søge indad og krænge sjælen ud.

Det er lige, hvad der skal til for at få alle fordomme om “de andre” til at blusse op. For dem i Kolding kan ikke lide dem fra Fredericia. Og dem fra Fredericia kan ikke lide dem fra Kolding. Og ingen af dem kan lide dem fra Vejle. Der er ikke rigtig nogen, der kan huske hvorfor, for sådan er det bare – og dét er vist det eneste, alle kan blive enige om.

Nabokrig er en co-produktion af Vejle Musikteater, Fredericia Teater og Mungo Park Kolding, der hver især repræsenterer krigens flanker. Sammen begiver de sig ud på en – måske – umulig fredsmission for at stoppe nabokrigen en gang for alle.

For hvis nogen kan, så MÅ det da være dem fra Trekantområdet.

Kreditering

Instruktør: Sophie Lauring

Medvirkende: Maria Skuladottir, Thomas Jensen, Jesper Riefenstahl, Bjørn Gamst, Frank Thiel, Maja Juhlin, Lars Mølsted

Manuskript: Jens Korse