Ritual

af Next Zone

Trailer

Om Forestillingen

En magisk og kraftfuld danseforestilling
– inspireret af Inuit kultur, urban breakdance og arktisk natur

Ritual er en visuel rejse hvor dans, musik og lys smelter sammen til en unik hybrid om menneskets og naturens urkræfter.
Forestillingen sammenstiller traditionel Inuit kultur og dens forhold til det magiske og besjælede med den rå og urbane hip hop og breakdance kultur.

Disse kulturer har flere ting til fælles: de er begge overlevelses kulturer og begge bruger eller har brugt dansen til at takle konflikter. Mens Inuit kunst tidligere ofte er vokset ud af en drift mod overlevelse i den arktiske vildmark, er hip hop vokset ud af driften mod overlevelse i de mest rå miljøer i Bronx.
Hos Inuitfolket har trommedans i mange år været brugt som retspleje, idet stridigheder mellem to parter har kunnet løses gennem dansen. I breakdance er der battles, hvor fighterånd transformeres til et markant kunstnerisk udtryk.

Resultatet af denne sammensætning er et helt nyt ritualistisk koreografisk sprog som sammen med den nykomponerede musik af bl.a. samplet trommesang og hip hop samt en minimalistisk effektfuld scenografi er blevet til forestillingen Ritual.

Fotos

Kreditering

Medvirkende
Hocine Khiar og Mehdi Belkabir

Idé og koreografi
Lene Boel

Komponist
Rex Casswell

Lysdesign
Jesper Kongshaug

Kostumer
Dorte Thorsen

Foto
Stuart McIntyre

Varighed

Ca. 50 min. uden pause