Seest

Om Forestillingen

Mød Asta fra Seest. Detektiv, prinsesse og spørgeonkel på 9 år og 127 dage. Asta er på opdagelse blandt murbrokkerne i det katastroferamte Seest. Hendes mission er at finde ud af, hvad der udløste fyrværkerikatastrofen den 3. november 2004. 

Efter ulykken er intet nemlig som før. Astas familie er flyttet fra hjemmet i Seest til en genhusningslejlighed i Kolding. Og Astas far og mor er begyndt at skændes. Over uvisheden. Hvorfor er de blevet evakueret fra deres hjem? Hvem har ødelagt Seest? Katastrofen er slem, men uvisheden langt værre. Asta må gøre noget. Hun må vise mor og far, hvem der satte ild til fyrværkerifabrikken. 

Asta begiver sig ud på et fantasifuldt opklaringsarbejde, hvor hun vender hver en murbrok i Seest, afhører alle mistænkte og googler internettet tyndt for svar på 70 daglige spørgsmål. En kulsort aften på Ground Seest møder hun en mand, der arbejdede på fabrikken, da den eksploderede. Manden har set, hvem der satte ild til Seest.

Når livet eksploderer
Mungo Park Koldings åbningsforestilling er en magisk realistisk thriller, der efterforsker fyrværkeritragedien i  bydelen Seest, hvor en brandmand blev dræbt, seks fik kvæstelser og 80 blev indlagt med røg- og høreskader, mens 750 husstande blev evakueret. Hvad skete der i virkeligheden den ulykkesdag? Og hvad gør man, når livet pludselig eksploderer?

Med SEEST har teaterdirektør Moqi Simon Trolin iscenesat en gådefuld katastrofeforestilling, der udspiller sig i rummet mellem det poetisk absurde og konkret hverdagslige. Stykket følger Astas jagt på det svar, der kan redde familien fra at blive opløst i uvished. Hendes fantasifulde efterforskning bringer hende tættere og tættere en magisk forklaring på virkelighedens katastrofale meningsløshed. 

SEEST, der længe inden urpremieren har været kontroversiel og debatskabende, er skabt i samarbejde mellem Moqi Simon Trolin, Bjørn Rasmussen og Martin Lyngbo.

 

 

 

 

Fotos

Kreditering

Medvirkende
Morten Brovn, Gry Guldager, Jesper Riefenstahl, Stefania Ómarsdóttir

Iscenesætter:
Moqi Simon Trolin

Manuskript:
Martin Lyngbo & Bjørn Rasmussen

Personinstruktør:
Martin Lyngbo

Scenograf:
Palle Steen Christensen

Lyddesigner og komponist:
Marcus Hjelmborg

Lysdesigner:
Raphael Solholm

Kostumier:
Stine Martinsen

Instruktørassistent:
Martin Nyborg

Varighed

2 timer (med pause)