SKIDEFULD AF HISTORIER

2. dec 2020
Billet

Om Forestillingen

“Julen er hjerternes tid” lyder et populært udsagn, men i år er julen præget af covid-restriktioner og en hverdag, der for mange er udfordring, økonomisk såvel som socialt.

Det har Kolding Egnsteater og Nicolai Kultur i fællesskab valgt at sætte fokus på og har indgået et samarbejde om visning af forestillingen Skidefuld af historier, hvor hjemløse i en professionel opsætning fortæller om deres liv. Vi møder en håndfuld Hus Forbi-sælgere, der gavmildt og åbenhjertigt, nærmest filterløst, deler deres personlige historier med os, publikum. Det er en intim og autentisk teaterform, der bringer os helt tæt på historier og skæbner, der beriger og berører os.

I Kolding vises 2 forestillinger d. 2. december 2020 på Kolding Egnsteater

Baggrund for den anderledes forestilling:

I efteråret 2019 brugte holdet bag Skidefuld af Historier tre intensive uger på, at sammensætte forestillingen. Professionelle teaterfolk arbejdede intensivt med en håndfuld Hus Forbi-sælgere, nogle hjemløse, andre havde brudt cirklen og fået fast adresse. Der var ingen krav til deltagerne om tidligere teatererfaring, men det kræver mod og oprigtighed at være en del af holdet.

Forestillingen Skidefuld af historier er skabt i et samarbejde mellem Christianshavns Beboerhus og Galaksen, med støtte fra Christianshavns Lokaludvalg, Hungry.dk, Sofiebadet. Derudover er der, siden projektets start i november 2019, indsamlet private donationer på mobilepay, der har sikret, at deltagerne kunne være med og dermed gå glip af deres daglige indkomst fra salget af Hus Forbi.

I december 2019 markerede Furesø Kommune årets Byrådsdag ved, at lade kommunens 8. klasser fordele 100.000 kr. til aktuelle problemstillinger i kommunen. Eleverne valgte at støtte Skidefuld af Historier med midler til turnéaktivitet i 2020.

Publikum Synes

Ingen anmeldelser endnu


Skriv en anmeldelse

Alle Felter skal udfyldes 350 Tegn tilbage

Kommentarer uden korrekt navn fjernes. Din adresse bliver ikke vist.

Kalender