Teaterkoncerten CARL

Om Forestillingen

Seks musikere og seks skuespillere indbyder publikum til en ekstraordinær hyldest til Danmarks vildeste og mildeste komponist, når Carl Nielsens menneskelige og kreative urkraft sættes fri i Teaterkoncerten CARL.

Teaterkoncerten CARL er en fantasi skabt over Carl Nielsens liv og samtid. Drømmebilleder af de strømninger der var i og omkring ham. Det 20. århundredes begyndelse var præget af vitalisme og erobringstrang, som gik igen i kunsten, teknologien og det politiske verdensbillede. Men både manden og tiden havde en bagside. Det legesyge liv var omkostningsfuldt. Carl blev ramt af stress, og hans elskede forlod ham. Lægerne forbød ham at producere, og han måtte gennem sit strikketøj få afløb for sin skabertrang. ”Det Store Plump” kaldte Carl Nielsen denne periode i sit liv, som indtraf næsten samtidig med, at verden gik i knæ ramt af skuddet i Sarajevo og 1. Verdenskrig. Fremtidstroen og optimismen brød sammen i Carl Nielsens liv og i resten af verden.

Musikken er skrevet af Carl Nielsen, men er blevet fortolket, så symfoniske værker bliver til sange, og kendte melodier får ny betydning. Sammen udgør de stemninger i drømmen, der er blevet Teaterkoncerten CARL.

Kreditering

Medvirkende:
Maja Juhlin, Marie Nørgaard, Frank Thiel og Natalí Vallespir Sand m.fl.

Orkestre: Dreamers’ Circus & CARL Kvartetten

Instruktør:
Lasse Bo Handberg

Dramatikere:
Rikke Vibeke Birkeholm og Lasse Bo Handberg

Scenograf:
Nadia Nabil

Koreograf:
Sofie Christiansen

Komponist:
Carl Nielsen

Kapelmester og arrangør:
Nikolaj Busk

Musikalsk ansvarlig:
Povl Christian Balslev

Lysdesigner:
Jonas Bøgh

Lyddesigner:
Henrik Christiansen

Ide og research:
Rikke Vibeke Birkeholm og Povl Christian Balslev

Varighed

Ca. 2 timer og 30 min. inkl. pause