Gul Feber - foredrag med Michael Rasmussen

22. juni 2022

“Hvis du som rytter holder kæft om doping, så er du en løgner og en snyder, og hvis du er ærlig og taler ud om doping, så er du stadigvæk en løgner og en snyder, og derudover også udstødt og stigmatiseret iblandt sportens egne.” Sådan lyder historien, kort fortalt, om den ærlige, men urene rytter, om dem, der fortæller alt og mere til og derfor bliver udstødt, og historien om de tavse ryttere, der belønnes med tilgivelse og får lov at vende hjem til cykelsportens fold, fordi de kun bekender det absolut mest fornødne og ellers tier. Det er historien om hykleriet og dobbeltheden i cykelsporten.

Michael Rasmussens fortælling beriger os, som fans og iagttagere af sporten – og alt hvad den indeholder på godt og ondt – for på den ene side får vi sandheden om feltet og miljøet råt for usødet foræret og på den anden side gør fortællingen os i stand til at se det hele ud fra et langt mere nuanceret og farverigt syns- punkt. Historien starter nemlig med en dreng, 8-årige Michael fra Tølløse, der en dag bliver alvorligt syg.

Han bliver nemlig ramt af det sagnomspundne fænomen, den gule feber. En tilstand, som kun rammer de største cykelryttere i en ganske ung alder, og præger deres liv og kamp for at opnå det ultimative mål, den allerstørste hæder og ære, jagten på cykelsportens ypperste trofæ, den gule trøje. Målet er således klart.

Foto: Claus Bonnerup

 

FOR KUN 750 KR. FÅR DU:

  • Fri entré til alle Kolding Egnsteaters teaterforestillinger i 365 dage*
  • Som årskortholder kan du invitere en ledsager med til vores forestillinger og få op til 50% rabat**
  • 50% rabat på alle events, comedy og opera
  • 25% rabat hos ecooking.dk – rabatkoden fremgår af dit årskort***
  • 20% rabat på entré hos Trapholt, Koldinghus, Museum Kolding og Geografisk Have – fremvis blot et gyldigt årskort
  • 10% rabat på årskortholders regning hos følgende restaurationer: Fratelli, Prego, Johansen’s, Mokka Cafe og Nicolai Madbar – fremvis blot et gyldigt årskort****

*Gælder ikke teaterforestillinger arrangeret af Kolding Teaterforening / ** Gælder ikke børne- & ungdomsbilletter / *** Gælder på ecooking.dk. Gælder ikke i forvejen nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatkoder / **** Rabatten er personlig og gælder kun årskortholder

Fri_Entre_årskort_sort
Køb årskort