Kolding Teaterforening præsenterer

7. - 20. november 2023

Billetter kan købes på KOLDING TEATERFORENING

7. november 2023 – kl. 19.30

Sommerhuset på Mols
Et skuespil om søstrene Ellen Dahl og Karen Blixen

To søstre. Som børn mister de deres far til selvmord. Den ene er med til at grundlægge dét, vi i dag kender som Molslaboratoriet ved Naturhistorisk Museum, den anden bliver en verdensberømt forfatter. De får ingen børn. Begge bliver enker, før de fylder 50. De mødes et døgn i den enes sommerhus i Mols Bjerge uden andre end hinanden og den fortid, der har præget dem. Mød Elle og Tanne, to søstre, der prægede deres samtid, fremtid og ikke mindst hinanden.

”Sommerhuset på Mols” er baseret på forholdet mellem den ukendte forfatter Ellen Dahl og hendes verdensberømte storesøster Karen Blixen, og deres tilknytning til Ellens sommerhus Lille Strandkær, der ligger i Mols Bjerge.

Både Ellen Dahl og Karen Blixen var meget fascinerede af den unikke flora og fauna i Mols Bjerge, som gav dem stor inspiration i deres forfatterskaber. Det er blandt andet på grund af Ellens Dahls kærlighed til den vilde natur, at den findes på Mols i dag. Ellen Dahl og hendes mand, Knud Dahl, ønskede at bevare hedelandskabet for eftertiden og skænkede derfor gården Nedre Strandkær – som i dag udgør Molslaboratoriet – og det omkringliggende land til Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Medvirkende: Anni Bjørn, Nynne Karen Nørlund Steenild
Instruktør: Eva Maria Zacho

HUSK – DISSE FORESTILLINGER INDGÅR IKKE I KOLDING EGNSTEATERS ÅRSKORT 


13. november 2023 – kl. 19.30

Klassebilledet

Med nærvær, humor og god musik tager Mikkel Schrøder os med en tur ned ad mindernes landevej. ”Klassebilledet” er en stærkt underholdende og musikalsk forestilling.

Det hele begynder med en invitation til en klasse-reunion årgang 91, og en rejse tilbage til den tid hvor bajere var noget, man drak fra en pose i en hæk, fest var noget, der sluttede med opkast, og forelskelse ramte lige så ofte, som der var nye afsnit af ”The Cosby show” på TV.

Og vi har alle været der, og husker det som var det i går: Vennerne, glæderne, bekymringerne og en helt ny verden, der blev opdaget. Men hvor blev vennerne af? Hvad havde livet til dem?

”Klassebilledet” er én stor stærkt underholdende karikaturtegning af alle disse skæbner. Mikkel Schrøder taler og synger om dem og tegner nogen helt fantastiske, humoristiske og kærlige portrætter af f.eks. Mogens der ville ind i Jægerkorpset men endte i Hjemmeværnet, Lennart der skriver kontaktannoncer fra fængselscellen, Helse-Else med held i urter og uheld i kærlighed, og Allan der strikker for ikke at slå ihjel!

Medvirkende: Mikkel Schrøder
Instruktion: Peter Schrøder

HUSK – DISSE FORESTILLINGER INDGÅR IKKE I KOLDING EGNSTEATERS ÅRSKORT 


20. november 2023 – kl. 19.30

Benny – livet er ikke det værste man har

Teatret OPtimis fremfører cabaret’en, ” Benny – livet er ikke det værste man har” – en humoristisk og glædespredende cabaret, hvor man lærer Benny Andersen som person og hans uimodståelige viser – ikke mindst Svantes – bedre at kende. Benny Andersen var et spændende menneske – både som digter, komponist og person – med mange farver og nuancer, både lyse og mørke, milde og vilde! Med ”Benny” lader vi publikum se vores mest populære digter og hans eminente viser gennem nye briller. Cabaret’en er bygget kronologisk op om Benny Andersens liv og karriere – i høj grad fortalt gennem hans egne erindringer, prosastykker og digte. Og her i 2023 er det præcist 50 år siden Svantes Viser udkom på LP og blev startskuddet til Benny Andersens uhyre popularitet som vise-mager.

Vi viser ham og hans kunst fra mange sider – ”under begge øjne” som han selv skrev – og tegner dermed et sprudlende, inspirerende og helstøbt billede af vores nationaldigter.

De skønne og kraftfulde viser fletter sig om og ind i fortællingen – og vi synger dem, så man rent faktisk kan høre de fantastiske tekster. Cabaret’en indeholder bl.a. viserne: Svantes lykkelige dag, Rosalina, Verdensborger i Danmark, Hymne til skørheden, Lille sang til Nina, Svantes drikkevise, Bjørnen vågner, Vennesang, Barndommens land, Hilsen til forårssolen, Svantes svanesang, Go’ nu nat og Tidseltango.

Sanger og idémand: Allan Høier
Guitarist og arrangør: Erik Axel Wessberg
Instruktør: Bo Skødebjerg
Producent: Teatret OPtimis

HUSK – DISSE FORESTILLINGER INDGÅR IKKE I KOLDING EGNSTEATERS ÅRSKORT 

FOR KUN 750 KR. FÅR DU:

  • Fri entré til alle Kolding Egnsteaters teaterforestillinger i 365 dage*
  • Som årskortholder kan du invitere en ledsager med til vores forestillinger og få op til 50% rabat**
  • 50% rabat på alle events, comedy og opera
  • 25% rabat hos ecooking.dk – rabatkoden fremgår af dit årskort***
  • 20% rabat på entré hos Trapholt, Museum Kolding og Geografisk Have og Kongernes Samling Koldinghus – fremvis blot et gyldigt årskort
  • 10% rabat på årskortholders regning hos følgende restaurationer: Fratelli, Prego, Johansen’s, Mokka Cafe og Nicolai Madbar – fremvis blot et gyldigt årskort****

*Gælder ikke teaterforestillinger arrangeret af Kolding Teaterforening / ** Gælder ikke børne- & ungdomsbilletter / *** Gælder på ecooking.dk. Gælder ikke i forvejen nedsatte varer og kan ikke kombineres med andre rabatkoder / **** Rabatten er personlig og gælder kun årskortholder

Fri_Entre_årskort_sort
Køb årskort