Kolding Egnsteater

– et  KULTURELT FYRTÅRN med værdier og formål

Tilbage i 1940’erne gik Koldings borgere ind gennem hovedindgangen i hjørnebygningen på Fredericiagade 1 med forventningen om at låne bøger. Her lå Koldings nye bibliotek, som mange stadig vil huske som stedet, hvor de dykkede ned i alverdens litteratur.

Fra den 1. maj 2020 har det gamle bibliotek huset Koldings nye teater, Kolding Egnsteater. Indtil da var det Mungo Park Kolding, som fremførte forestillinger for publikum i bygningen, som til formålet var bygget om, til black box teater, hvor alt i rummet er malet sort og med plads til 175 publikummer i store sal og 50 lille sal.

I dag er den kunstneriske ambition på Kolding Egnsteater at laver professionel scenekunst for alle, og egnsteatret er et mødested på tværs af generationer. Hvert år afholdes der mere end 150 aktiviteter.

Her er både teaterforestillinger for børn, unge, hele familien, to-tre store egenproduktioner årligt og scenekunstneriske produktioner i byens rum. Vi har fokus på at producere lokalrelevante og tematiske forestillinger – både i kendte, men også nye formater.

”Jeg tror, at det er rigtig vigtigt at fortælle mennesker historier, som handler om dem selv, historier, hvor mennesker genkender sig selv og som giver mennesket mulighed for at spejle sin tilværelse, med alt hvad den rummer. Der findes mange spændende og vigtige fortællinger i Kolding Kommune, som kan gøres levende og dermed bliver vedrørende både lokalt og nationalt,” fortalte direktør Sophie Lauring til online nyhedsmediet ISCENE i maj 2020.

Vi arbejder sammen med andre kulturinstitutioner, og har derfor skabt et kulturhus, hvor der udover teater bliver afholdt arrangementer med alt fra Jazz & Burlesque, barselsbar for nybagte forældre, karaoke, foredrag, koncerter, speeddating og comedy. Sammen med cityforeningen City Kolding, som flyttede ind i lokaler hos Kolding Egnsteater i sommeren 2021, er ambitionen på tværs af fagligheder at løfte bylivet i Kolding. Koldings borgere skal også have mulighed for at få oplevelser og skuespil uden for det gamle bibliotek.

Kolding Egnsteater møder byens borgere der, hvor de er.

Kolding Egnsteater er DIT, MIT OG VORES TEATER.

BILLET
BILLET

VI SKYDER SÆSON 21/22 I GANG MED ET BRAG…

  • Teaterbilletter til voksne kun 90,- + gebyr
  • Teaterbilletter til unge under 25 år, studerende og børn kun 50,- + gebyr

 

Priserne er kun gældende sæson 21/22 som kampagnepriser på ALLE teaterforestillinger arrangeret af Kolding Egnsteater

(Normal løssalgspris for teaterbilletter 210,- inkl. gebyr.)