Presse

Har du spørgsmål til presse eller andet vedr. teateret , så kontakt venligst: 

Signe Højlund Koch

Kommunikations- & marketingansvarlig

Tlf. 3067 2881


 

25. marts 2021

Ugeavisen Kolding inviterer til stort live-event – og du kan komme med

Den 19. juni inviterer Ugeavisen Kolding i samarbejde med Kolding Egnsteater til et større live-event med både musik, live-interviews med kendte koldingensere på scenen og meget mere.
Kolding: Sæt kryds i kalenderen!

Lørdag den 19. juni fyldes Kolding Egnsteater med boder, workshops, livemusik, interviews med en række kendte koldingensere og ikke mindst en masse læsere af avisen, når Ugeavisen Kolding inviterer til stort live-event.

På selve dagen vil der været åbent hus, hvor man kan se det nye teater, der vil være forskellige workshops for både børn og voksne, og i teatrets foyer vil der løbende være live-musik, mens der i teatrets store sal dagen igennem vil være live-interviews på scenen.

– Vi vil gerne være en avis, som eksisterer i mere end bare papirform. Vi vil gerne endnu tættere på vores læsere og møde dem der, hvor de er. Derfor er det oplagt at tage vores journalistik ud af redaktionen og mødes med koldingenserne ude i virkeligheden, siger Laust Tuxen Hedegaard, som er lokalredaktør på Ugeavisen Kolding og JydskeVestkysten Kolding.

De skal på scenen.
Det er avisens journalister, som vil stå for de forskellige interviews, hvor man blandt andet vil kunne opleve:

Det vil desuden også være muligt for publikum at stille spørgsmål til gæsterne på scenen.

Eventet finder sted i tidsrummet fra klokken 10.00 til 15.00, det er gratis at deltage uden krav om bestilling af billet. Man skal blot møde op på dagen, og det vil være muligt at købe mad og drikke på stedet.

Det hele vil naturligvis foregå i overensstemmelse med gældende coronarestriktioner og med både afstand og rigelige mængder håndsprit. Skulle situationen med corona forhindre, at vi fysisk kan holde arrangementet, vil det i stedet blive live-streamet.

Følg med i Ugeavisen i de kommende måneder for yderligere informationer om eventet.

4. marts 2021

Genåbningsplan for kulturlivet?

TV Syd var forbi teatret for at tale med Souschef Sophie Villsen om vores ønsker og forventninger til en genåbningsplan for kulturlivet i hele Danmark. Klik på billedet for at se indslaget


 

1. november 2020

Kasper giver stafetten videre til Lars 

– Kolding Egnsteater får ny bestyrelsesformand pr. 1 november 2020. 

Kasper Wilton overtog formandspladsen under det turbulente forår 2020 med både Corona og lukningstrussel, og sikrede at Kolding fortsat har et egnsteater. Han har nu valgt at give stafetten videre til Lars Bonderup Bjørn – CEO hos EWII, der på formandsposten nu skal føre Kolding Egnsteater ind i fremtiden som det åbne teaterhus.

Kasper Wilton fortsætter i Kolding Egnsteaters bestyrelse, hvor han med sine stærke kompetencer som teaterdirektør for Folketeatret og sin kunstneriske viden, vil understøtte ledelsen fremover.

Med et fortsat fokus på den lokale forankring, har en enig bestyrelse valgt Lars Bonderup Bjørn som ny formand.

Bestyrelsen er af den overbevisning, at et lokalt kendskab og direkte bånd til det lokale erhvervsliv, giver stor værdi for teateret i fremtiden.

“Lars er en stærk spiller i bestyrelsesarbejdet, han er lokalt forankret i erhvervslivet og har ligeledes en kæmpe indsigt i branchen. Med andre ord, er han en kæmpe gave for Kolding Egnsteater” udtaler teaterdirektør Sophie Lauring.

2020 har været et hektisk år for teateret. Først trak byrådet stikket i februar med en udmelding om, at teateret skulle lukke ultimo 2020.

Dernæst kom covid-19, og lukkede alle planlagte forestillinger ned hele foråret. Men i maj kom forløsningen, da byrådet valgte at indgå en ny 4-årig egnsteateraftale med Kolding Egnsteater.

 

”Vi er meget glade for, at vi har indgået en aftale med Kolding Kommune om et egnsteater, der har åbenhed, mangfoldighed og stærke partnerskaber i fokus.”, udtaler Kasper Wilton.” – Det gode samarbejde mellem bestyrelse, ledelse og Kolding Kommune, sikrer at Kolding forsat har ambitiøs og kvalitetsdrevet scenekunst og underholdning i byen – til glæde for borgerne.”

 

Lars Bonderup-Bjørn er ikke fremmed i teatergenren og har i flere år siddet i Teater Nordkrafts bestyrelse og er på 12. år bestyrelsesformand hos Dacapo i Odense. Han har også selv været udøvende på Teater Nordkraft og i Dacapo. Han er nu CEO hos forsyningsselskabet EWII, hvor han af og til også udsætter medarbejderne for teatermetoder.

”Teater spiller en vigtig rolle i samfundet, for teatret kan vise mennesket, menneskers samspil og få os til at se os selv ude fra. Det er vigtigt for vores evne til at reflektere og udvikle os, vores relationer og vores samfund, og det er grundlaget for at skabe forandring”, udtaler Lars Bonderup-Bjørn.

FAKTA:

  1. 1. november 2020 tiltræder Lars Bonderup Bjørn som bestyrelsesformand for Kolding Egnsteater.
  2. 1. maj 2020 gik Mungo Park Kolding endeligt til at hedde Kolding Egnsteater som en del af en lokalforankringsstrategi, da ledelsen ønskede et mere åbent hus med flere besøgende.

Teaterledelsen består af Teaterdirektør Sophie Lauring samt Souschef Sophie Villsen

Egnsteateraftalen dækker perioden 2021-2024.

Egnsteatret har til huse i Fredericiagade.

Egnsteatret ønsker at skabe en dagligstue i midtbyen med åbne døre, adgang til toiletter, information og oplevelser. Alt sammen som skabes gennem stærke partnerskaber.

 

 

Madeleine og Drømmene – den 3. november 2020

Vi mennesker har brug for at tro på, at der er en mening med alt! Når det onde kommer snigende og angriber os, overraskes vi. Vi vakler – og for at komme op at stå igen, forsøger vi at finde mening i det onde.

I ”Madeleine og Drømmene” møder du et forældrepar, der har mistet deres datter og forsøger at finde en mening med mørket, der pludselig omklamrer deres liv, deres tanker, deres drømme. En fortælling om deres tab. Et forældrepars desperation for at finde datteren og længslen efter det der var. Men samtidig også en fortælling om behovet for orden og mening med livet versus troen på kaos. Troen på at der ikke altid findes en forklaring.

Forestillingen er inspireret af Madeleine McCann sagen, dog tilført masser af fiktion og sort magi og som derved har skabt et grumt eventyr om en pige, der inderligt ønsker at blive fundet. Forældre der søger mening gennem orden og kaos, samt temaet skyld og skam.

Forestillingen er abrupt som tanker, der afløser hinanden i fuld galop, men sætter et helhedsindtryk i én, ligesom en drøm man vågner fra og stemningen bliver siddende i brystet hele dagen.

Psykologisk krimi, græsk tragedie, Quentin Tarantinos måde at fortælle historier på, grumme eventyr og HP Lovecraft blandet sammen i én stor fortælling af den prisbelønnede dramatiker Jokum Rohde – det er hvad vi kan love jer i forestillingen ”Madeleine og drømmene”.

Rigtig god fornøjelse.

Anmeldelser:

JyllandsPosten ««««

Uddrag: “Morten Kjærs diabolske gedebuk på plateaustilletter og Amanda Bøgestrøm Isaksens spøgelsesagtige Madeleine er unikke og fremragende præstationer.” “Det afgørende er, at vi i Kolding har et egnsteater, der ikke søger at tilfredsstille gennemsnittet med feelgood-komedier og musicals, men også skaber kunstneriske udtryk, der ikke kan streames på Netflix” – Morten Hede”

JydskeVestkysten ««««

Uddrag: “På Kolding Egnsteater harder netop været premiere på “Madeleine og drømmene” og den er vel det stik modsatte af, hvad man kan finde på Netflix, selv om forestillingen også tager afsæt i mysteriet om Madeleine McCann. Men dramatiker Jokum Rhode går
ned ad en helt anden sti end tv-dokumentaristerne. For “Madeleine og drømmene” handler ikke om sagens fakta, og dette er ingen Agatha Christie-krimi, hvor den skyldige afsløres på sidste side. Den gådefulde forestilling undersøger derimod, hvordan et mysterie – et ubesvaret spørgsmålstegn – kan gribe os som mennesker og tænde fantasier, forhåbninger og drømme, der kan være svære at skelne fra virkeligheden. Har du prøvet at miste en ven eller et familiemedlem for siden at møde vedkommende i en drøm, der opleves som fuldkommen virkelig, så har du en fornemmelse af, hvor “Madeleine og drømmene” bevæger sig henad – John Petersen”

Ungt Teaterblod ««««

Uddrag: “Selve forestillingen er uden tvivl en god blanding af psykologisk krimi og en surrealistisk virkelighed. Der er enunderlæggende forståelse for, at forestillingen har en uhyggelig undertone, siden Madeleine McCann-sagen erinspirationskilden til forestillingen. Samtidigt er de fleste elementer i forestillingen urealistiske og mystiske. På grund af det sidder man tilbage med en følelse af: ”Hvad var det lige, der skete her?” – Sanne Halkjær Hebsgaard”

 

!Vær opmærksom på, der kan forekomme voldsomme scener!

Fri adgang til Kolding Egnsteaters egne forestillinger i 365 dage (1 sæson) fra købsdatoen

  • 50% på udvalgte gæstespil og særpriser på andre gæstespil
  • Forpremierer – eksklusivt for årskortholdere
  • Invitation til unikke oplevelser og særarrangementer, som for eksempel Pre- eller After-talks og åbne prøver på forestillinger, der endnu ikke har haft premiere
  • 10% i baren