Skuespillere giver Aben videre til ildsjæl

Tilbage i 2010 stiftede skuespillerholdet på den Reumert-vindende forestilling Breaking the Waves en pris, som hvert år siden er blevet tildelt et særligt engageret teatermenneske. Prisen er opkaldt efter en lille mekanisk abe, som spillede en vigtig rolle i Breaking the Waves. Med Abe-prisen følger et hæderslegat på kr. 15.000.

Årets modtager af Aben er Pelle Koppel. Pelle Koppel, der er stifter og leder af Teater V, har i over 20 år har været en stædig og vedholdende ildsjæl i den danske teaterverden. Udover sit daglige virke på Teater V driver Pelle Koppel forlaget Koppelwrite og har desuden taget initiativ til og skabt en manuskriptkonkurrence for debuterende dramatikere, som hele den danske scenekunst får glæde af. Også i Pelle Koppels fritid fylder teatret. Pelle Koppel ser stort set alt hvad der spilles på de mange store og helt små scener og han overværer også elevforestillinger på alle de tre skuespillerskoler rundt om i Danmark.

Sophie Lauring, direktør på Mungo Park Kolding, uddannet skuespiller og medstifter af prisen, fortæller: ”Legatets formål er at yde støtte og opmuntring til et teatermenneske som skaber noget nyt, arbejder uselvisk, idealistisk, generøst og innovativt. Der er nærmest ikke en dag, hvor Pelle ikke sidder i en teatersal i Danmark eller i udlandet. Hans engagement er enormt og det fokus, som Pelle sætter på dansk teater, er uvurderlig”.

Tidligere modtager af prisen er blandt andre Kristoffer Fabricius, Johanne Dal-Lewkovitch, Søren Hauch-Fausbøll og Mads Nørby. Prisen uddeles med støtte fra Fehrs Fond.

Abe-prisen overrækkes til Pelle Koppel søndag d. 3. marts kl. 12 på Mungo Park Kolding og alle interesserede er velkomne. Dørene åbner kl. 11.30.

Vedhæftet er pressefoto af Pelle Koppel. For yderligere info kontakt Camilla Gustavson på camilla@mungoparkkolding.dk eller 2971 0004.


Andre nyheder